За здравето на зъбите

zubi

За доброто здраве цена няма! То е безценно! Това разпространено клише е вярно, но истината е, че грижи трябва да се полагат всеки ден, за да бъде безпроблемно.

Здравето на зъбите ни е важно, както състоянието на всеки друг орган в организма ни. Немалко неприятни състояния се дължат именно на лошата устна хигиена и проблеми в устната кухина. Установено е, че дори ставните болки могат да бъдат резултат от някакви проблеми със зъбите. Болките в ушите често също са свързани със влошеното състояние на конкретен зъб. Добрите зъболекари с лекота могат да установят това. С проблеми в устната кухина е възможно да бъде свързан дори косопадът. Косопадът обикновено води българите при дерматолог, който, обаче, съветва за консултация със стоматолог. Жлъчни проблеми, дори ракови изменения, също могат да бъдат свързани със състоянието, хигиената и редовните профилактични прегледи при зъболекар на устната кухина.медицински специалисти

Абсолютно вярно е, че всяка добра поддръжка, в това число и денталната, е свързана допълнителни разходи. Разходите по зъболекарските услуги също утежняват месечния бюджет. Ако помислим в преспектива, обаче, навреме отстраненият проблем би ни спестил доста пари, които ще се наложи да заделим, когато проблемът се задълбочи.

Зъболекарите в София са единодушни, че в основата на здравите зъби са освен гените на пациента, така и неговия хранителен режим. Стоматолозите съветват, ако не е възможно поне да измием зъбите си с четка и паста за зъби, то поне да изплакнем устната кухина след всяко хранене, дори след напитки, особено безалкохолни и кафе. Всяка храна или напитка полепва по устната кухина и зъбите, оставяйки плака, в която виреят много вредни микроорганизми. Именно тези микроорганизми водят до кариеси.

С редовни профилактични прегледи и създаването на ежедневни навици за поддържане на добрата устна хигиена още в ранна детска възраст, си гарантираме по-малко дентални проблеми.