Как да се справим с неприятния целулит ?

ръкавици за фитнес
Последните проучвания в областта на здравето и красотата доказаха, че целулит се появява по кожата в резултат на неумолимия ход на годините. Уви, най-скорошните проучвания сочат, че това е недвусмислен знак, че е време да промените обичайния си начин на живот.

В самото началото подкожните мазнини под формата на целулит са незабележими: стиснете кожата си с длан и внимателно огледайте образувалата се повърхност – в случай, че забележите малки неравности, приличащи на пъпчици, т.е.,така познатата „портокалова кожа“, страдате от целулит първи стадий и трябва да вземете мерки по борбата с него, за да не минете във втори .

Доста често, така наречената „кожа тип портокал“ се формира около дупето ви, бедрата, корема, раменете и коленете. За да спрем целулитните натрупвания , трябва да направим няколко основни стъпки ,които ще разрешат проблема.

Първа стъпка в борбата с целулита – промяна в хранителния режим

Започнете с намаляване на храната, както и ежедневен прием на бцаа. Хранителната диета , трябва да е такава, че калориите не трябва да надвишават 1200 килокалории на ден. Специалисти от Световната здравна организация препоръчват продукти, които са пълни с целулоза: зърнени култури, плодове и зеленчуци. За да се забави появата на целулита, трябва да се ограничи на приема на алкохол и кафе до пределно минимални граници. Ограничаването на безалкохолните и газирани напитки също е голям плюс.