Може ли да изберем подарък за дете?

children toysТам където има малчугани точно там се ражда и потребността от впечатляващи и красиви сувенири, като ги изненадат и зарадват без значение дали става дума за рожден ден, имен ден, Коледа, деня на детето или пък съвсем друго. Имайки предвид богатия вариант от продукти, които се предлагат в детските онлайн шопове вземането на решение отнема доста време и иска определено проучване.

Възрастта на детето е водещ фактор с подбора на най-правилния подарък и е от значение да се знае какви са ежедневните им занимания и кои неща причиняват интересът им в отделните стадии на тяхното развитие.

Дарове за по-големите малчугани – седем-четиринадесет годишна възраст
Училището – това е територията, където се оформят индивидуалните и общите интереси на малчуганите.
Децата се намират навън от дома си и общуват в по-голям обществен кръг, където непряко и пряко си оказват влияние. В училищната среда малчуганите добиват известна независимост и образуват своите лични предпочитания и интереси. В този конкретен случай бихте могли да изберете подарък за малчуганът по 2 критерия: Какви точно занимания допадат на детето? Какво се харесва от болшинството малчугани? Във втория вариант най-често става въпрос за артикули от телевизионни реклами.

Преди училището
Предучилищните занимания подготвят детето за прехода от забавленията към задълженията. В този конкретен момент малчуганите се сдобиват с умения и познания, които се прилагат в по-трудни игри – такива с въпроси и умни отговори, игри с управление от разстояние, конзолни игри, сложни пъзели и конструктори.

Сувенири за малки деца
В годините между три и пет дечицата освен, че имитират всички дейности на мама и татко, те създават и свои собствени сюжети. Тези са така наречените игри с ролеви характер, в които те са създатели и членове на различни по естество ситуации от заобикалящия ги свят. Най-мечтаните подаръци за дечица в годините между три и пет са конструкури и мозайки, книжки за рисуване и оцветяване, пластилин и други от подобен тип. Подобни дарове разрешават на децата да развиват своите умения за творчество като се веселят.

Сувенири до възраст на 3 години
Между 12 мес и три год. малчуганите сериозно изучават заобикалящата ги среда като пример разглобяват, дърпат, бутат и пренасят абсолютно всичко, което им попадне в ръцете. Несъмнено най-подходящи за игра са играчките от дърво като кубче, конструктори с огромни части, нанизващи се играчки (низанки), камиончета и артикули за дърпане и бутане, загадки за много малки деца и много други. Важно е да изберете играчки, където ще провокират и развият въображението на дечицата.

Дарове за бебенца
За бебчетата е от значение игрите да подобряват координацията между ръцете и очите, умение за разпознаване, слух и други. Най-добри за настоящата цел и най-привлекателни са музикални играчки, дрънкалки и плюшени играчки, които имитират животинки. Бебетата изпробват всичко на вкус и е много важно подаръците да не са изградени от мънички компоненти, които биха могли да глътнат.

За повече информация: бебешки хавлии