Незабравим лагер за нашите деца през лятната ваканция

Абсолютно всеки родител иска най-доброто за своето дете. Всички ние искаме най-доброто възпитание, най-подходящото образование и несъмнено най-добрия летен лагер за нашите деца. За съжаление, невъзможно е да си вземем отпуск от три месеца, за да бъдем непрестанно с детето, затова често прибягваме до баба и дядо в провинцията. Но колкото и да са добронамерени те, нашите деца просто имат нужда от общуване с деца на тяхната възраст.

Спомняте ли си пионерските лагери от детството ни? Несъмнено сте участвали поне веднъж. Всеки един от нас таи незабравима случка или история и се сеща с мъничко тъга за „доброто старо време“. Е, в днешно време порядките наистина се промениха коренно. Днешният летен лагер е в пъти по-комфортен и с повече развлечения. Всъщност има различни опции за организирана детска ваканция – зелени училища, детски лагери, скаутски лагери, детски занимания и клубове, кръжоци и така нататък в зависимост от конкретната възраст на вашето дете. Всички тези дейности не само организират лятната ваканция, но и предоставят добра възможност да се смени средата, обстановката, детето ви да спечели нови приятели, да изгради преки впечатления от наистина нови градове или курортинови места и гледки.

Говорейки за съвременните детски лагери, принципно можем да ги групираме на приключенски, оздравителни, морски и езикови.

Детски оздравителни лагери има в Вършец, Хисар, Трявна, Златни пясъци, Албена и други. Те са подходящи за деца, които се имат нужда от възстановяване от някои заболявания, като: белодробни, чернодробни и бъбречни нарушения, ендокринно-обменни, разстройства на храносмилателната система и т.н.

Лагерите подходящи за млади авантюристи, познати още като приключенски лагери са с някаква конкретна тематика, например Карибски пирати, Тарзан, Индиана Джоунс, Робинзон Крузо и така нататък.

В програмите на морските лагери е включено най-вече плаж, образователни игри, обяд, творчество, забавна програма и евентуално допълнителни екскурзии.
Лагерите за езиково обучение затвърждават наученото и значително подобряват комуникативността на децата ни, запознавайки ги с други култури.

При толкова много и различни лагери, подберете най-интересния за вашето дете, разбира се според възрастта му. В случай, че обича спортните занимания, желае да стане по-отворено към света, да се научи на ефективни стратегии – вероятно ще му харесат приключенските лагери, ако се интересува от подобряване на чуждоезиковите си умения – несъмнено най-подходящи са лагерите за езиково обучение и така нататък.