Не се отказвайте да спортувате, дори и в собствения ви дом

Активният спорт е гарант за стабилно здраве и едва ли има човек, който би оборил това твърдение. Без значение дали сте се посветили абсолютно професионално на даден спорт или пък понякога посещавате финес залата, тъй като раздвижването оказва благотворно влияние върху вашия организъм.

Заради множество обективни или необективни причини обаче доста от нас не посещават никакъв спорт и дори и не търсят решение за положителна промяна на това статукво, за което сами са отговорни. Най-честото оправдание е постоянната липса на време. То обаче не звучи особено достоверно поради ред обективни причини. Без съмнение домашните и служебните задължения отнемат наистина много от времето ни. В случаите, когато ни се освободят няколко часа ние предпочитаме да ги прекараме с най-близките ни или пък просто да помързелуваме на дивана, вместо да се потим във фитнес залата или на близкото футболно игрище. Оправданието е правдоподобно, но определено не е на 100 процента вярно.

За да направим нещо добро за нашето здраве, не е необходимо задължително да ходим до фитнес залата. Бихме могли да поспортуваме и вкъщи. Логично, това няма много да помогне за формирането на здрави трицепси и огромни прасци, но със сигурност ще ни ободри и тонизира. Сред най-простите и лесни за изпълнения неща в домашни условия са упражненията. По-възрастните добре помнят как преди началото на първия учебен час в двора на училището всички правехме нужните упражнения. Джентълмените, които са ходили в казарма пък си спомнят, че след събуждането от сън следваше 60-минутна физзарядка.

Всеки един от нас може да посвети, ако не час, то поне 5-10 минути за няколко полезни упражнения сутрин пред работа, с които да размърда кръвта в тялото и да тонизира мускулите си.